Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the location-weather domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /srv/www/wordpress/wp-includes/functions.php on line 6121
Κυρ. Μητσοτάκης για αμερικανικούς δασμούς: Υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας “win-win” λύσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο - Το Μικρόφωνο

Κυρ. Μητσοτάκης για αμερικανικούς δασμούς: Υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας “win-win” λύσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο

«Έχουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Breitbart και στον δημοσιογράφο Matthew Boyle.

Ακολουθούν οι δημοσιευμένες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού:

Ερωτηθείς για το μήνυμα που μπορεί να στείλει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός απάντησε:

«Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό μήνυμα και ένα ελληνικό μήνυμα. Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας “win-win” λύσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο, μιας λύσης που θα είναι αμοιβαία επωφελής. Αυτή ήταν η σταθερή μου πεποίθηση από την αρχή, πριν ανακοινωθούν οι δασμοί.

Υπάρχει ακόμα περιθώριο για διαπραγματεύσεις πριν εξετάσουμε οποιαδήποτε σημαντικά ανταποδοτικά μέτρα, πέρα από αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα (σ.σ. σχετικά με προγενέστερους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο), τα οποία, ούτως ή άλλως, ήταν η αναμενόμενη αντίδραση της ΕΕ.

Πιστεύω ότι, στο τέλος της ημέρας, η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή αγορά είναι πολύ σημαντικές για τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ είναι σημαντικές για την Ευρώπη και πρέπει να βρούμε μία λύση».

Σε ερώτηση για το ελληνικό σκέλος του μηνύματος προς τον Πρόεδρο Donald Trump και στρατηγικές ευκαιρίες στο πλαίσιο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, έχουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ.

Και όταν κοιτάζω τον IMEEC (Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης), η Ελλάδα, η γενέτειρα της δημοκρατίας, μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου και της ισχυρότερης δημοκρατίας. Για γεωπολιτικούς, οικονομικούς λόγους, η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ. Έχω συνεργαστεί με τον Πρόεδρο Trump στο παρελθόν και μπορώ να συνεργαστώ και πάλι πολύ καλά μαζί του για την αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων».

Ερωτηθείς για την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στο μεταναστευτικό και πλέον υιοθετούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Πρωθυπουργός επισήμανε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στο μεταναστευτικό, είναι μια χώρα πρώτης γραμμής. Ακολουθήσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και ήμουν ο πρώτος που πίεσε για την προστασία των συνόρων. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την πολιτική το 2020, ήμασταν η εξαίρεση στην ΕΕ, εκτός της επικρατούσας γραμμής. Τώρα όλοι στην Ευρώπη κατανοούν τη σημασία της προστασίας των συνόρων.

Δεν εναπόκειται στους διακινητές να αποφασίσουν ποιος θα εισέλθει στην Ελλάδα. Δεν θα απολογηθώ για την αυστηρή μου στάση όταν πρόκειται για την προστασία των συνόρων και για την ανοιχτή μου στάση όταν μιλάμε για νόμιμη μετανάστευση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει, με την οποία η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Ανακάμψαμε εντυπωσιακά μετά την οικονομική κρίση, ακολουθώντας μία στρατηγική μείωσης των φόρων και της γραφειοκρατίας, μια οικονομική πολιτική υπέρ των επενδύσεων και της ελάφρυνσης του ρυθμιστικού πλαισίου, που στηρίζει τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Share this content:


Warning: Trying to access array offset on false in /srv/www/wordpress/wp-content/themes/newscrunch/inc/helpers.php on line 1994

Warning: Trying to access array offset on null in /srv/www/wordpress/wp-content/themes/newscrunch/inc/helpers.php on line 1994

Add your Biographical Information. Edit your Profile now.

Post Comment

You May Have Missed